Best Western Hotel Royal Corner

Ett fyrstjärnigt hotell mitt i centrala Växjö med gott om konferensmöjligheter
Best Western Hotel Royal Corner är ett fyrstjärnigt hotell, beläget mitt i centrala Växjö. Hotellet har flera paketerbjudanden att välja bland om man vill göra sin hotellvistelse extra speciell. Detta är även ett affärs- och konferenshotell, som bland annat har konferensrum i flera olika storlekar.

Hotellbekvämligheter

Hotellet har en spaavdelning med en fin inomhuspool, jacuzzi och bastu, och det finns också ett gym att tillgå. Receptionen har öppet dygnet runt, och där kan man få hjälp med bland annat bagageförvaring, inlämning av tvätt och beställning av taxi till flygplatsen. Som gäst har man gratis parkering vid hotellet, och mot en avgift kan man också få en plats i ett varmgarage. Hotellet har en italiensk restaurang, La Castellina, som också står för frukostbuffén på morgonen. Om man vill kan man få upp frukosten till rummet. Hotellet har också en bar. Royal Corner har flera hotellpaket som man kan välja mellan, om man vill boka något utöver en vanlig hotellnatt. Ett exempel på paket man kan välja bland är Äntligen Helg! då det förutom övernattning ingår bland annat trerättersmiddag i restaurangen samt mousserande vin, choklad och exotiska frukter på rummet. Ett annat paket är Må Bra, där det bland annat ingår en behandling på Beauty House, exempelvis Hot Stone massage. Hotellet har goda konferensmöjligheter, med totalt 11 olika rum för upp till 140 personer.

Rummen

Hotellet har totalt 159 rum, som är enkelrum och dubbelrum i olika standard. En del rum har modern inredning med fondväggar och ljusare möbler, medan andra rum har en mer rustik känsla med heltäckningsmatta och möbler och golv i mörkare träslag. Alla rum har luftkonditionering, och har badrum med toalett och dusch samt hårtork. Rummen har skrivbord och tv, varav en del har platt-tv. Alla rum har gratis Wi-Fi.

Närområdet

Best Western Hotel Royal Corner ligger centralt i Växjö, i början på shoppingstråken vid Storgatan. Här finns bland annat flera restaurang, caféer och uteställen. Tågstationen är endast en kort promenad bort. Vill man gå en längre promenad kan man gå den trevliga gångvägen runt Växjösjön, som ligger snett nedanför tågstationen. Ovanför sjön ligger Linnéparken med Växjö Domkyrka. Vid universitetet ligger vackra Teleborgs Slott, som ligger i ett trevligt grönområde strax utanför campusområdet.