Clarion Collection Hotel Cardinal

Clarion Collection Hotel Cardinal är ett fyrstjärnigt hotell, som erbjuder gästerna det lilla extra såsom gratis eftermiddagsfika och en lättare kvällsmat. Hotellet ligger mitt i centrala Växjö, ett stenkast från Storgatan med alla dess butiker, restauranger, caféer och uteställen.

Hotellbekvämligheter

På hotellet finns tillgång till gym, bastu och en massagestol. I restaurangen serveras frukost varje morgon, och varje dag serveras det också eftermiddagsfika och en lättare kvällsmat som ingår i rumspriset. Frukosten består till stor del av ekologiska råvaror, och eftermiddagsfikat består av kaffe och te samt hembakade tillbehör. Fikat serveras mellan kl 15:00 och 18:00. Kvällsmaten står framme mellan kl 18:00 och 21:00, och består av exempelvis soppa eller en enklare varmrätt, följt av dessert. Det finns alltid kaffe, te och frukt att tillgå.

Det finns tvättmöjligheter på hotellet, och i lobbyn finns en dator med internet som man kan använda sig av som gäst.

Hotellet har olika paketerbjudanden till sina gäster, exempelvis Glasriketpaketet och Kulturweekend. Vilka erbjudanden som hotellet har kan variera under året.

Hotellet har konferensmöjligheter, med lokaler för upp till 50 personer. Ett annorlunda mötesrum är Tornrummet, som är utsmyckat med konst i glas som är tillverkade av kända småländska glaskonstnärer. Rummet rymmer upp till tio personer. Konferensrummen har moderna tekniska hjälpmedel.

Rummen

Hotellet har totalt 111 rum, och man kan välja mellan fem olika rumstyper; standard enkelrum, standard dubbelrum, superior dubbelrum, standard dubbelrum (queen bed) och deluxe dubbelrum. Alla rum har sköna sängar, gedigna möbler och elegant inredning, med äkta persiska mattor på golven och konst på väggarna. I rumspriset ingår frukost, eftermiddagsfika samt kvällsmat oavsett vilket rum man väljer. Rummen har toalett med dusch och hårtork, skrivbord, platt-tv och minibar, och de större rummen har även soffa och bord.

Närområdet

Clarion Collection Hotel Cardinal ligger mitt i centrala Växjö vid Storgatan, som är den största gatan när det gäller shopping, restauranger och uteliv i Växjö. Härifrån är det endast en kort promenad både till tågstationen och Växjö Domkyrka, som är en av stadens sevärdheter. Strax nedanför tågstationen ligger Växjösjön, och det finns en vacker promenadväg runt hela sjön. I Växjö ligger också det stora köpcentret Grand Samarkand, med drygt 70 butiker, caféer och restauranger. Strax utanför Växjö ligger Kronobergs Slottsruin, som byggdes under 1300-talet och sedan användes som befästning av Gustav Vasa.