Elite Stadshotellet Växjö

Elite Stadshotellet i Växjö är ett fyrstjärnigt hotell, beläget i en stor byggnad med anor från mitten av 1800-talet. Här fanns bland annat festvåningar där det anordnades baler och fester, som exempelvis Oscarsbalen då kungen hade namnsdag den första december, och hotellet besöktes av flera kända personer. Hotellet ligger mycket centralt i Växjö, vid torget alldeles invid de större gatorna i centrum med butiker, restauranger, barer, och caféer.

Hotellbekvämligheter

Hotellets reception är öppen 24 h/dygnet, och där kan man få hjälp med bland annat förvaring av bagage. Hotellet erbjuder tvättmöjligheter och valutaväxling. Som gäst på hotellet har man tillgång till ett fitnesscenter som ligger 200 meter bort. På hotellets restaurang Lagerlunden serveras rätter med en internationell touch samt grillspecialiteter, och på morgonen serveras en frukostbuffé. Det går också bra att få frukosten serverad på rummet om man hellre vill det. Det kan vara bra att veta att restaurangen har stängt på söndagar och måndagar. Hotellet ligger mycket centralt i Växjö, vilket gör att andra restauranger finns endast en kort promenad därifrån. Hotellet har också en bar/lounge, och där kan man också se på tv och läsa tidningar. Parkering finns precis utanför hotellet, på torget.

Rummen

Hotellet har totalt 162 rum, en del modernt inredda med exempelvis fondväggar och färgglada eller svarta detaljer i annars ljusa och stilrena rum, medan andra har en mer minimalistisk, nordisk design. Badrummen är rymliga och inredda i svart och vitt, och har badkar och/eller dusch och hårtork. Rummen har tv, skrivbord, telefon, safetybox och gratis Wi-Fi.

Kan rekommendera detta hotell varmt, det fanns alla de bekvämligheter vi behövde för vår konferens.

Närområdet

Elite Stadshotellet ligget vid torget i Växjö, endast en kort promenad från Centralstationen. Shopping och restauranger finns runt hörnet, och hotellet ligger också nära Växjö Domkyrka, som är en av stadens signaturbyggnader. På torget utanför hotellet är det torghandel varje onsdag och lördag. Ca två kilometer från centrum ligger naturreservatet Bokhultet, där man kan ta promenader i ett vackert bokskogsområde. I närheten av centrum ligger Växjösjön, som man kan ta en promenad runt.