Öjaby Herrgård

Öjaby Herrgård är ett hotell som erbjuder boende i vackra miljöer, i byggnader som härstammar från mitten av 1800-talet. Under början av 1900-talet användes byggnaden som vilohem för mammor med många barn, och senare togs byggnaden över av Röda Korset och herrgården fungerade bland annat som kursgård. Idag fungerar herrgården som hotell- och konferensanläggning, med fina, ljusa rum med närhet till naturen.

Hotellbekvämligheter

I hotellets relaxavdelning finns det bubbelpool och ång- och torrbastu, och det går att boka olika massagebehandlingar såsom varm oljemassage. I hotellet restaurang serveras skandinavisk mat, och menyerna är anpassade efter årstiden. Det finns också en vinbar tillgänglig med viner från hela världen, som man själv kan prova på och betala för genom att fylla på pengar på ett ”kreditkort” som används endast för vinerna. Hotellet har en vacker trädgård och terrass, där man kan sitta och läsa någon av hotellets tidningar. Det finns också möjlighet att hyra en cykel, för att smidigt kunna ta sig runt i närområdet. Hotellet erbjuder gratis parkering och fri tillgång till trådlöst internet.

På Öjaby Herrgård kan man även ha sin konferens, och det finns sju olika lokaler för 2-100 personer, samt sex grupprum i anslutning till dessa. Vid konferens eller andra sammankomster erbjuder hotellet olika aktiviteter, såsom chokladprovning och gokart.

Rummen

Öjaby Herrgård har totalt 42 rum, varav 17 st är enkelrum, 21 st är dubbelrum, två är sviter och två är familjerum. Alla rum har toalett med dusch, tv, skrivbord, fåtölj och trådlöst internet. Rummen är ljusa och modernt inredda. Alla dubbelrummen samt sviterna och familjerummen finns i huvudbyggnaden Godsherren. Här finns också rum där man mot en avgift kan få ha med sig sitt husdjur. De sviter som finns är bröllopssviten och affärssviten. I bröllopssviten finns bland annat ett större badrum samt en jacuzzi, och i affärssviten finns ett vardagsrum och separat sovrum samt två toaletter. De flesta enkelrummen finns i hotellets annex Rättaren. Är man ute efter ett långtidsboende finns det i hotellets andra annex Stataren, och det är då enkelrum där dusch och toalett delas.

Närområdet

Öjaby Herrgård ligger vackert beläget i närheten av Helgasjön med tillhörande sandstrand, ca fem kilometer från Växjö centrum och två minuters bilfärd från Smålands flygplats. I närheten kan man vandra i vacker natur kring Helgasjön, och om man spelar golf ligger Växjö Golfklubb tre kilometer bort, mittemot herrgården på andra sidan sjön. Inne i centrala Växjö finns ett stort utbud av shopping, restauranger, caféer och uteliv, samt olika museum.