STF Växjö Vandrarhem Evedal

STF Växjö Hostel Evedal ligger i ett hus med anor från tidigt 1700-tal, då huset användes som hotell för gäster som kom för att dricka från hälsobrunnen i Evedal. Sedan dess har byggnaden renoverats ett flertal gånger, och används idag som vandrarhem i vacker miljö vid Helgasjöns strand.

Hotellbekvämligheter

Vandrarhemmet ligger mycket vackert beläget vid Helgasjöns strand, och erbjuder fina naturområden och närhet till vatten. Vid vattnet finns en kortare pir med belysning och bänkar, och det finns en längre brygga ut mot ett hopptorn. Cyklar finns att hyra på vandrarhemmet, och minigolf finns på området. Huvudbyggnaden har en vacker terrass, och området har en stor trädgård med sittplatser och grillmöjligheter. Det finns också en lekplats för barnen, och på vandrarhemmet finns dagstidningar att låna.

På översta våningen i huvudbyggnaden finns ett sällskapsrum med tv (med kanalerna TV1, TV2 och TV4) och ett mindre bibliotek.

Vandrarhemmet har kök till sina gäster om man vill laga lunch och middag. Till frukost kan man däremot få ta del av en ekologisk frukostbuffé med bland annat flingor, bröd och olika pålägg. Te och kaffe finns alltid tillgängligt i lobbyn.

Det finns gratis parkering vid vandrarhemmet. Internet finns ej tillgängligt.

Rummen

På Växjö Hostel Evedal finns flera rumstyper att välja mellan, och man sover antingen i en enkelsäng eller i en våningssäng. Rummen har toalett och dusch i korridoren, men de flesta rum har handfat. Rummen har 2-5 bäddar, och utöver det finns två enkelrum. Bokar man en bäddplats får man en säng i ett fyrbäddsrum som man delar tillsammans med andra. Män och kvinnor är uppdelade i herr- och damrum. Tvåbäddsrummen har två enkelsängar, trebäddsrummen har en enkelsäng och en våningssäng och fyrbäddsrummen har två våningssängar. Fembäddsrummen har två våningssängar samt en extrasäng. Det finns också tre stugor till uthyrning, för fyra personer per stuga. Täcke och kudde finns, sängkläder får man ta med sig själv eller hyra av vandrarhemmet. Rummen är ljusa och enkelt inredda, och en del har utsikt ut mot trädgården.

Rummen är uppdelade på tre större hus; huvudbyggnaden, Svensborg och Berghälla. Svensborg och Berghälla har öppet under april – november, medan huvudbyggnaden har öppet året om.

Närområdet

STF Växjö Hostel Evedal ligger ca fem kilometer norr om Växjö centrum. Vandrarhemmet ligger vackert vid Helgasjöns strand, och har närhet till exempelvis vandring, bad och fiske. Vandrarhemmet ligger nära både Växjö Golfklubb och Glasrikets Golfklubb. Närmaste busshållplats från vandrarhemmet ligger endast två minuter bort, och det tar ca tio minuter att åka in till centrala Växjö. Där väntar ett stort utbud av shopping, restauranger, caféer och uteliv, samt flera museum, ett äventyrsbad och andra aktiviteter och sevärdheter.