Elite Park Hotel

Elite Park Hotel är ett modernt, fyrstjärnigt hotell beläget centralt i Växjö i Teaterparken, med fem minuters promenadavstånd från Centralstationen. Hotellet är utformat efter nordisk design, med ljusa, fräscha rum. Elite Park Hotel ligger i samma byggnad som Växjö Konserthus, vilken bland annat ger mycket goda konferensmöjligheter.

Hotellbekvämligheter

Receptionen på hotellet är öppen 24 h/dygnet, och där kan man bland annat få hjälp med väskförvaring och room-service. Det finns också möjlighet att lämna in sin tvätt på hotellet. Elite Park Hotel har en bubbelpool och bastu att erbjuda, och som hotellgäst får man också träna på det moderna gymmet Nordic Club som ligger i hotellets närområde. Gratis Wi-Fi finns i alla rum och allmänna utrymmen på hotellet. Hotellet har en bar och en restaurang, där man erbjuder kravgodkänd och närproducerad mat utifrån en nordisk meny. Frukosten kan man få serverad på rummet. Hotellet har generösa tider när det gäller check-in, då man kan anlända till hotellet från kl 15:00 fram till midnatt. Hotellet har parkeringsplatser både inomhus och utomhus.

Hotellet har stora konferensmöjligheter då Växjö Konserthus ligger i samma byggnad, och har plats för upp till 800 personer i den största lokalen. Flera mindre konferensrum finns också att tillgå bland de totalt 21 lokalerna. Lokalerna är väl utrustade för att ha det man kan behöva vid konferenser, seminarier och möten.

Rummen

Hotellet har 76 rum med totalt 152 bäddar. Liksom övriga hotellet är rummen moderna och fräscha, med en inredning till stor del i ljusa färger och ljusa träslag. 20 st av de 76 rummen är nyrenoverade, och fick då även nya sängar från Hästens för att ge gästen ytterligare komfort. Rummen har egen toalett med dusch, minibar, vattenkokare, tv och skrivbord.

Närområdet

Elite Park Hotell ligger centralt i Växjö, i Teaterparken. Hotellet ligger endast några minuter från Växjös shoppinggator, nöjesliv och flertalet restauranger och caféer. I närheten av hotellet ligger Växjö Domkyrka, som har en interiör som bland annat består av glas från Kosta Boda. Vid universitetsområdet i Teleborg kan man besöka Teleborgs Slott, som ligger i ett vackert grönområde. Vill man gå en promenad kan man gå runt Växjösjön som ligger i centrala Växjö, och njuta av den fina naturen med bland annat närhet till den förtrollande bokskogen i Bokhultets naturreservat.