Scandic Växjö

Scandic Växjö ligger ca tre kilometer från Växjö centrum, mittemot köpcentret Grand Samarkand. Hotellet har 123 rum, inredda i nordisk stil. En relaxavdelning med pool och gym finns tillgänglig för hotellets gäster, och på restaurang Glasriket kan man äta svensk husmanskost.

Hotellbekvämligheter

Hotell Scandic har ett gym och en fin inomhuspool, samt en bastu. Det finns också cyklar att låna utan kostnad, om man vill exempelvis cykla in till centrum. På hotellet finns restaurangen Glasriket samt en bar med öppen spis. I restaurangen serveras en stor frukostbuffé, och bland annat svensk husmanskost står på menyn till lunch och middag. I lobbyn finns en liten butik som är öppen dygnet runt, med bland annat lättare måltider, drycker och smörgåsar.

Det finns över hundra parkeringsplatser framför hotellet, som är gratis för hotellets gäster. 16 av dessa är under tak och har motorvärmare.

Hotellet erbjuder konferensmöjligheter, med tre olika mötesrum för 2 – 70 personer.

Rummen

Scandic Växjö har 123 rum, och man kan välja mellan standardrum, familjerum och Superior Extra. Standardrummen har plats för 1-3 personer, och har antingen en enkelsäng eller två separata sängar, och vissa rum har även en bäddsoffa eller extrasäng. Familjerummen har plats för 1-4 personer, med en dubbelsäng och två väggsängar. I rummen Superior Extra finns plats för 1-3 personer, med två separata sängar och tillgång till en extrasäng. Samtliga rum är på 17 kvadratmeter, och är utrustade med skrivbord, tv med filmkanaler och gratis Wi-Fi. Badrummen har toalett med dusch och/eller badkar och hårtork. Superior Extra-rummen har också fåtöljer eller en soffa, kaffe- och tekokare, badrockar och hudvårdsprodukter från Face Stockholm. Man får också en voucher med 50 kr, som man kan använda i hotellets restaurang eller butik.

Närområdet

Scandic ligger ca tre kilometer väster om Växjö centrum, och ca sex kilometer från Smålands flygplats. Hotellet ligger mittemot det stora köpcentret Grand Samarkand, som har över 70 olika butiker, restauranger och caféer. Växjö Golfklubb ligger någon kilometer norr om hotellet, och där finns också en sjö. Inne i centrala Växjö finns stort utbud av shopping, restauranger, caféer och uteliv, och flera vackra parker och avkopplande platser utmed Växjösjön. Det finns en promenadväg runt hela sjön, och i anslutning till den ligger naturreservatet Bokhultet, som bland annat har en vacker bokskog.