Buta Palats Hotell

Buta Palats Hotell i Växjö är ett nyrenoverat hotell och pensionat, beläget ca 1,5 km från tågstationen. Hotellet erbjuder ett brett boende, då det både är ett modernt hotell med spaanläggning och konferensmöjligheter, samtidigt som det även erbjuder långtidsboende och seniorboende med handikappanpassade rum. Hotellet har också rum för anhöriga som kommer och hälsar på.

Hotellbekvämligheter

Hotellet har en reception som är öppen 24 h/dygnet, där man bland annat kan få hjälp med bagageförvaring. Utcheckning är senast kl 11:00, och incheckning är möjlig fram till kl 21:00. Hotellet totalrenoverades år 2009, och har moderna och fräscha lokaler. Hotellet har lagt stor vikt vid sin spadel, med bland annat en vacker inomhuspool, bubbelpool och bastu. Spadelen är öppen mellan kl 18:00 – 21:00, och man säger till en halvtimme innan att man vill använda sig av den. Hotellets restaurang har öppet 17:30 – 21:00, och erbjuder ett stort utbud av pizzor, samt bland annat olika grill- och kötträtter och plankor. Frukost serveras varje dag, och är inkluderad i priset. Utanför hotellet finns en terrass och en trädgård.

På Buta Palats Hotell kan man också ha konferenser, och hotellet har två lokaler med plats för upp till 15 respektive 30 personer. Konferens- och mötesutrustning finns att tillgå.

Hotellet erbjuder förutom vanligt hotellboende även långtidsboende samt seniorboende med handikappanpassade rum.

Parkering och internet är gratis.

Rummen

Hotellet har totalt 57 dubbelrum, alla med egen toalett och dusch. Alla badrum har hårtork. Rummen renoverades år 2009, och är därför fräscha med modern inredning. Alla rum har trägolv, platt-tv, telefon och skrivbord. Det ingår kostnadsfria filmkanaler och gratis Wi-Fi finns i alla rum. Rummen har en fin utsikt ut över innergården.[/et_pb_text][et_pb_testimonial admin_label=”Testimonial” author=”Fredrik” url_new_window=”off”]

Närområdet

Buta Palats Hotell ligger ca 1,5 km från järnvägsstationen i Växjö, och lite närmare centrum som ligger ovanför stationen. Det är därför bekvämt gångavstånd ner till Växjö centrum, med shopping, restauranger och caféer och uteliv. Där finns också Växjö Domkyrka, och nedanför tågstationen ligger Växjösjön som man kan promenera eller jogga runt. I anslutning till Växjösjön ligger naturreservatet Bokhultet, där man kan gå sköna promenader i vacker bokskog. Hotellet ligger på gångavstånd från Växjö golfklubb. Vid universitetsområdet ligger Teleborgs Slott, som är väl värt ett besök. Slottet är fint upplyst på kvällen, och ligger i ett trevligt grönområde.