Hotell Esplanad

Hotell Esplanad är ett mindre, familjeägt hotell, beläget centralt i Växjö endast några minuters promenad från tågstationen och shopping- och restauranggatan Storgatan. Hotellet satsar på personligt bemötande och ett hotellboende för vandrarhemspriser, med unikt dekorerade rum i en totalrenoverad byggnad.

Hotellbekvämligheter

I hotellets matsal serveras frukost varje morgon, och det finns alltid kaffe och te tillgängligt för den som vill ha. I anslutning till matsalen finns också fri tillgång till kyl/frys och mikro. Färdigmat samt  godis och läsk finns att köpa från matsalen, och man betalar sedan vid utcheckning. Tidningar finns att tillgå. I byggnaden finns gratis Wi-Fi, och det finns en gratis parkering på hotellets innergård. 10 minuters promenad bort ligger Hälsostudions gym, som hotellets gäster har fri tillgång till. Som gäst får man också rabatt på ett massagecenter i närheten, samt på flera olika restauranger. Hotellet erbjuder lägre priser för studenter och lärare vid Linnéuniversitetet i Växjö, och man kan också få ett lägre pris om man stannar en längre tid på hotellet.

Rummen

Hotellet har 25 rum med totalt 43 bäddar, och man kan välja mellan åtta olika rumstyper, som bland annat skiljer sig åt på antalet sängar och om man har egen toalett på rummet eller inte. Möjligheten finns att välja rum som har toalett i korridoren, om man vill få ner priset för rummet. Alla rum är unikt dekorerade, en del i ganska stilren design. Många rum har en fondvägg, och dess färger återkommer sedan i inredningen i rummet. På alla rum finns skrivbord, tv och radio, och det finns gratis Wi-Fi.

Närområdet

Hotell Esplanad ligger endast några minuters promenad från tågstationen och Storgatan, där de flesta restauranger, caféer, uteställen och butiker ligger i Växjö. En kort promenad från hotellet ligger även Växjö Domkyrka och Växjösjön. En trevlig promenadväg finns runt hela sjön, och i anslutning till den ligger naturreservatet Bokhultet där man bland annat kan gå i vacker bokskog. Vid Linnéuniversitetet ligger Teleborgs Slott, som är vackert upplyst på kvällen. En bit utanför Växjö ligger Kronobergs slottsruin, som är en av de bäst bevarade ruinerna från renässansen.