Teleborgs Slott

Teleborgs Slott byggdes i början av 1900-talet av en greve som en bröllopsgåva till sin hustru. Slottet började senare användas som hotell, och på 1960-talet köptes slottet med omgivande park av Växjö kommun. Idag används det förutom som hotell också som vacker plats för bland annat presentationer, fester och bröllop.

Hotellbekvämligheter

Slottet har en restaurang som serverar traditionella svenska rätter. Restaurangen erbjuder olika menyer och paket, som man måste förboka. Slottscaféet Brygghuset har endast öppet från april månad till en bit in på hösten. På slottet finns en bar och en liten presentbutik, där man bland annat kan köpa böcker och smycken.

Personalen på Teleborgs Slott kan hjälpa till att anordna flera aktiviteter, såsom guidade visningar och slottsaftnar, då dans är möjlig i festsalen. Man kan låna cyklar och gångstavar på slottet, för att upptäcka det vackra närområdet med rofylld natur och fina promenadvägar.

Man kan ha sin konferens, föreläsning eller företagspresentation på slottet, i något av rummen för 2-100 personer.

Rummen

Teleborgs Slott har totalt 29 rum att erbjuda, varav sju är sviter, 15 är dubbelrum och sju är enkelrum. Rummen ligger i slottet samt i två annex. Rummen i slottet har delat badrum i korridoren, så som det var på den tiden på slottet byggdes. Där finns det dusch, toalett, bubbelbadkar och bastu. I annexen, grindstugorna och brygghuset, finns dubbelrum och enkelrum med eget badrum. Grindstugorna ligger vid infarten till slottsparken, och brygghuset ligget nere vid sjön Trummen. Annexen ligger ca 200 meter från slottet. Alla rum har tv, en del har platt-tv, och gratis Wi-Fi finns att tillgå. Flera rum är ljusa och rymliga, med gedigna möbler och inredning i tidsenlig stil. Vissa rum i slottet har kakelugn och sjöutsikt.

Närområdet

Teleborgs Slott ligger vid Linnéuniversitetet, ca fyra kilometer från centrala Växjö. Slottet är beläget i en vacker park, alldeles invid sjön Trummen. I närområdet finns bland annat Teleborgs naturreservat, med vandringsleder i vackra landskap. Mellan slottet och Växjö centrum ligger Växjösjön, som också den erbjuder fina promenadvägar, och i anslutning till sjön ligger Bokhultets naturreservat, med bland annat bokskogsområden. Nere i centrum hittar man ett stort utbud av shopping och restauranger, och där kan man också besöka Växjö Domkyrka.