Toftastrand Hotell

Toftastrand Hotell är ett hotell i mycket vacker miljö, precis vid Toftasjöns strand en bit utanför centrala Växjö. Hotellet har bland annat ett eget konditori, och som gäst kan man vara med på några av de aktiviteter som anordnas på hotellet, som exempelvis matlagningskvällar.

Hotellbekvämligheter

På hotellet finns tillgång till en relaxavdelning med bubbelpool och bastu. Relaxavdelningen förbokas en dag i förväg, och kostar 200 kr plus 50 kr per person. I priset ingår badrock och handduk. Vill man göra andra utomhusaktiviteter än att bara promenera i de vackra omgivningarna, kan man kontakta personalen för uthyrning av kanot eller möjlighet till fiske. Hotellet anordnar också flera andra aktiviteter vid förfrågan, såsom en snabbkurs i tillverkning av praliner, fågelsafari och matlagningskväll.

På Toftastrand Hotell finns restaurangen Villa Vik, där det under alla vardagar serveras lunchbuffé i vacker miljö, och a la carte under helgen. Restaurangen har flera olika menyer att välja mellan, och det finns även möjlighet att beställa dessertbuffé. På området finns också det välkända Toftastrand Konditori, som erbjuder många olika läckra kakor, tårtor, bakverk och nybakat bröd. Allting bakas så långt det går av naturliga råvaror, som exempelvis ägg från traktens höns. Det man köpt på konditoriet kan man sedan avnjuta på hotellets fina terrass med utsikt ut över Toftasjön.

Det är möjligt att ha sin konferens på Toftastrand Hotell, och det finns tre konferenslokaler att tillgå med sammanlagt 120 platser. Man kan boka hel- eller halvdagskonferens, eller konferens med övernattning.

Rummen

Toftastrand har nio individuellt inredda rum, med totalt 17 bäddar. Rummen är nyrenoverade, och alla rum har badrum med dusch och toalett samt hårfön, platt-tv, strykbräda, garderob och vattenkokare. I rummen finns också tillgång till gratis Wi-Fi. Några rum har en balkong med sjöutsikt. Det finns också möjlighet att hyra en stuga, som ligger på tomten längst ner mot vattnet. Det finns två stugor att välja mellan, en lite större med två rum och kök eller en mindre med ett rum och kök. Toalett och dusch finns i stugorna, och man kan välja om man vill sköta stugan själv eller om man vill att hotellets personal gör det för en extra avgift.

Närområdet

Hotellet ligger mycket vackert med utsikt över Toftasjön. Hotellet ligger på en avsmalnad del mellan Toftasjön och Helgasjön, med fina grönområden runt omkring. Här kan man paddla kanot och fiska, och det finns också möjlighet till sol och bad då vädret tillåter. I närheten av hotellet ligger Glasrikets Golfklubb, där det finns möjlighet till golfkurser. Växjö centrum ligger ca fyra kilometer bort, och där finns ett stort utbud av shopping, restauranger och uteliv.