Hotell Värend

Hotell Värend är ett lugnt, familjeägt hotell beläget centralt i Växjö, endast fem minuters promenad från Storgatan med restauranger, caféer, uteliv och shopping. Hotellet har vanliga hotellrum samt mindre lägenheter för längre vistelse.

Hotellbekvämligheter

Hotellet har en trevlig trädgård och terrass, och trots sin närhet till centrum ligger hotellet vid en lugn gata. På morgonen serveras en frukostbuffé i det nyrenoverade frukostrummet, och det finns fri tillgång till kyl/frys och mikro för egen användning under dagen. I byggnaden finns automater med dryck och snacks, och det finns även tillgångar till dagstidningar. Det finns en tv tillgänglig för gästerna i ett allmänt utrymme, där det också finns en dator med internetuppkoppling. Hotellet  erbjuder gratis parkering. Hotellet har incheckning från 16:00 fram till 20:00, och utcheckning fram till kl 11:00.

Rummen

Hotellet har 24 rum med totalt 38 bäddar, och man kan välja mellan enkelrum och dubbelrum samt dubbelrum i mindre lägenheter. Alla rum har egen toalett och dusch, tv, telefon och gratis Wi-Fi. I priset ingår också gratis parkering och frukost. Lägenheterna ligger i Annexet och ytan är på 32 kvadratmeter, och förutom en dubbelsäng och ovan nämnda bekvämligheter finns där även en bäddsoffa och ett bord med fyra stolar. Hyr man lägenheten en vecka eller längre ingår även tillgång till kök i priset.

Närområdet

Hotell Värend ligger endast fem minuters gångväg från centrala Växjö, där det finns ett stort utbud av shopping, restauranger, caféer och uteliv. Hotell Värend ligger nära parken Spetsamossen, där det bland annat finns minigolf med 36 banor. Nere vid centrum ligger Växjö Domkyrka och Växjösjön, som har en populär gångväg runt hela sjön. I närheten till Växjösjön ligger naturreservatet Bokhultet, där det som namnet anger finns ett område med vacker bokskog.